A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Семенівський ліцей № 2 Семенівської міської ради Чернігівської області

На допомогу батькам!

Дата: 10.03.2023 13:42
Кількість переглядів: 30

На допомогу батькам!

Що таке «ПВК Редан»?

Мова йде про субкультуру, яка протягом останніх днів через масові бійки набула популярності в росії. «ПВК Редан» створили під упливом аніме-серіалу Hunter x Hunter. Там є бандитське угруповання під назвою «Редан». Символами цього руху є павук, чорний колір та цифра 4.

У росії представники цієї субкультури називають себе неформалами. Вони виступають проти футбольних фанатів та мігрантів. Її члени там влаштовують масові бійки з представниками інших національностей чи субкультур.

Пропаганда насильства серед українських підлітків - це російська інформаційно-психологічна спецоперація з метою дестабілізації ситуації в нашій державі.

Ювенальна поліція України зазначає, що останнім часом з'явилося більше згадок про прихильників молодіжних субкультур. Фахівці пояснюють, що іноді підліток не може самостійно реалізувати бажання і знаходить своє місце в молодіжному угрупованні для самоствердження та самореалізації. Для цього підлітки й об'єднуються в неформальні групи.

За словами правоохоронців, деякі батьки навіть можуть не підозрювати, що їхня дитина належить до певної субкультури або може мати девіантну поведінку.

Поради батькам:

спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся з дитиною. Надайте їй можливість говорити, коли вона буде до цього готова. Не підганяйте її;

якщо дитина розповідає, куди вона ходить і як проводить свій час, проявіть якомога повнішу обізнаність у цій темі. Виявляйте терпіння, наполегливість і доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка;

опановуйте інтернет, зокрема заведіть власний акаунт у соцмережі й станьте там другом своїй дитині;

щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася;

ознайомтеся з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, які викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;

покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї, та запропонуйте спільно провести час;

зосередьтеся на тому, щоб показати підлітку його переваги, знайдіть у нього сильні сторони, допоможіть йому побачити себе унікальною особистістю;

коли встановите з підлітком контакт і довіру, поясніть йому згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це відомими йому фактами. Допоможіть дитині зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки та невідворотної відповідальності за скоєне.

Пам'ятайте, що в зону ризику потрапляють діти, підлітки, яким не вистачає батьківської уваги, підтримки, любові, а перебування в інтернеті не контролюється.

Інформація з інтернет ресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора